Jabikswoude

Jabikswoude, wonen tussen stad en land

Jabikswoude is het tweede buurtschap in wording in De Zuidlanden. Een gebied dat de komende jaren zal verrijzen ten zuiden van Leeuwarden, aan de rand van Goutum. Een bijzonder nieuw stadsdeel dat qua architectuur sterke gelijkenissen vertoont met een verzameling Friese terpdorpen. In Jabikswoude vindt u knikkende straatjes en dorpse overtuinen. Het is een buurtschap met een geheel eigen sfeer en karakter door de prachtige afwisseling van diverse woningtypes en dorpse straatjes aangevuld met groen en water. En dat alles op slechts 3 kilometer van hartje Leeuwarden.

In De Zuidlanden vindt u alles wat u nodig hebt om prettig te wonen. Het beschikt over een eigen basisschool (brede school), kinderopvang en peuterspeelzaal. Ook kunt u gebruik maken van diverse (nog te realiseren) zorg, sport- en buurtvoorzieningen. In Leeuwarden vindt u winkels voor de dagelijkse boodschappen, gevarieerde recreatiemogelijkheden voor jong en oud, goed georganiseerde gezondheidszorg, uitgaansmogelijkheden en openbaar vervoer.

De woningen die in Jabikswoude gerealiseerd worden, zullen worden gesitueerd op ruime percelen. Alle woningtypen zijn goed bereikbaar en beschikken over voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast zal het u fietsend of wandelend over één van de vele wandel- en fietsroutes opvallen hoe dichtbij de natuur is en hoeveel daar in deze omgeving nog van bewaard is gebleven. Een uniek kenmerk waar alle bewoners van kunnen profiteren.

8 eengezinswoningen met dorps karakter

In de wijk Jabikswoude worden 8 eengezinswoningen gerealiseerd met een eenvoudig dorps karakter dat versterkt wordt door de gevarieerde entrees. Sterk kenmerk van deze woningen is het strakke maar eigentijdse karakter. Indelingsvrijheid, fraaie dakkapellen en maximaal leefcomfort zijn enkele kernbegrippen. De 6 drie-onder-één kapwoningen en 2 twee-onderéén kapwoningen hebben een prachtige ligging aan de rand van het buurtschap Jabikswoude met blijvend weids uitzicht. Andere belangrijke kenmerken van deze woningen zijn betaalbaar wonen, zon en ruimte.

Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid, zowel in de bouw van de woning als tijdens het bewonen van de woning. De woningen worden energiezuinig en duurzaam opgeleverd met dubbele beglazing en kunststof kozijnen. Door de hoge isolatiewaarden van wanden, dak en vloer worden warmteverliezen beperkt. Daarnaast is er gekozen voor duurzame bouwmaterialen.

De ruimte van de woningen wordt optimaal benut met buitenmaten van 6,27 meter breed bij 10 meter diep. Door de logische indeling en de ruime kavels geniet u optimaal van wonen tussen stad en land. Na binnenkomst in de ruime entree heeft u toegang tot de woonkamer met de open keuken. Via de trap loopt u naar de eerste etage waar zich drie royale slaapkamers bevinden en een luxe badkamer met douche en hangcloset waarbij een bad optioneel is. In een aparte ruimte bevinden zich de opstelplaatsen voor de wasmachine en de wasdroger.

U kunt de woning geheel aan uw woonwensen laten voldoen. Zo kunt u meedenken over de indeling van de woning en kiezen voor een weids uitzicht of voor tuingericht wonen. Wij bieden u verschillende opties, waaronder een extra dakkapel op de achterzijde van de woning en een bijkeuken. Een garage/berging op uw eigen kavel is standaard evenals het sanitair en de tegels voor badkamer en toilet. Vraag naar de extra mogelijkheden zodat de woning geheel aan uw woonwensen zal voldoen.

content image
content image
content image